Cohda

Cohda


Dit ensemble is spontaan ontstaan, als een ad hoC kwartet, maar deze vier spelers hebben elkaar helemaal gevonden in de liefde voor de blokfluit en het spelen in kwartetvorm en het krijgt dus een vervolg…een Co(h)da. De leden van Cohda zijn professionele musici en bevlogen docenten. Zij geven les aan verschillende muziekinstituten èn als zelfstandige hebben ze elk een eigen lespraktijk.


Lies van der Grient, Marit Darlang, Stephan Esmeijer en Anneke Hoekman spelen allerlei blokfluiten; van de kleinste sopraan van 30 centimeter tot één van de grootste; de contrabasblokfluit van bijna 2 meter!


Double Trouble

In het porgamma hoort u van iedere componist twee stukken. Is dat niet saai? Welnee! Want ook hier zoekt het ensemble naar tegenstellingen en uitdagingen. Lyrische, virtuoze, oude en nieuwe muziek wisselen elkaar af. En zelf een stuk met dubbele instrumenten is voor ons geen probleem! 


"FIER!" 

Fier! Een concert waarbij 4 blokfluitisten op (bijna) 44 verschillende blokfluiten, 4-stemmige muziek spelen waar ze trots op zijn!


Luistert u naar een zeer afwisselend programma met muziek van o.a. Vivaldi, Victoria en Hirose. Tussendoor vertellen de blokfluitisten uiteraard iets over de muziek en de instrumenten.


Kennismaken met het Cohda Kwartet? Kijk dan eens op: https://www.youtube.com/watch?v=Zi4JVOhdhY8


Dingen die Swingen

Het programma wat ze op dit moment spelen heeft een thema dat toegankelijk is voor alle oren: ‘Dingen die Swingen!‘ Jazz-, klassieke- en wereldmuziek allemaal in één concert. Luister naar muziek van o.a. William Byrd, T. Merula, J.S. Bach, A. Vivaldi, G.P Telemann en Karel van Steenhoven. Eén ding hebben alle stukken gemeen; het zijn ‘Dingen die Swingen’; ieder op hun eigen manier.


Klik hier voor een recensie naar aanleiding van ons concert in Vries op 30 september 2018